Välkommen till en filmisk rymdkväll på temat Mars

ETT LIV PÅ MARS?
Välkommen till en filmisk rymdkväll på temat Mars!

"The Martian" visas med inledande livesänt samtal på ca. 45 minuter från Polhemssalen i Stockholm med Christer Fuglesang, fd astronaut, Director KTH Rymdcenter och Ella Carlsson (”Sveriges Marsdoktor” och Deputy director Institutet för Rymdfysik). Samtalet rör dagens rymdutveckling och nyttan för oss på jorden. Varför just Mars är så intressant, inte minst inför kommande gruvdrift i asteroidbältet, samt mot bakgrund av filmen "The Martian" - hur man faktiskt skulle kunna leva på Mars och de utmaningar som finns både på vägen dit och på plats.

Astronauten Mark Watney (Matt Damon) blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka.

Filmen är baserad på bästsäljaren av Andy Weir, i regi av Ridley Scott och med Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Donald Glover m.fl. i roll-listan.Rabatt: Sveriges ingenjörer, Astronomisk ungdom och CFSC har 30 kr rabatt. Inga andra rabatter gäller.

Ett Liv på Mars är en del av Rymdåret 2019 - ett samarbete mellan Fuglesang Space Centre, Sveriges Ingenjörer, Astronomisk ungdom och Folkets Hus och Parker.


Medverkande: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, och Donald Glover.
PROGRAM
18.00 Publikinsläpp
18.15-19.00 Livesänt samtal från Polhemssalen med Christer Fuglesang & Ella Carlsson
19.00-19.15 Paus
19.15-21.35 Filmvisning: The Martian

Rabatt: Sveriges ingenjörer, Astronomisk ungdom och CFSC har 30 kr rabatt. Inga andra rabatter gäller.

Ett Liv på Mars är en del av Rymdåret 2019 - ett samarbete mellan Fuglesang Space Centre, Sveriges Ingenjörer, Astronomisk ungdom och Folkets Hus och Parker.
boka biljetter på www.vingen.se