Torslanda Filmstudio

Torslanda Filmstudio
Efter 1,5 års oönskat uppehåll kan vi nu välkomna er tillbaka till vår filmstudio igen.
Höstens program börjar ta form och lagom tills vi startar upp i oktober är covid-restriktionerna borta och vi kan ses tillsammans igen, om än med fortsatt försiktighet.
Då två av de tre tidigare inställda filmerna har visats på SVT och SVTPlay har vi beslutat att ersätta dessa filmtitlar med ett par nya, båda Oscarsnominerade.
Nomadland blev Oscarsgalans stora vinnare 2021 med pris för Bästa film, Bästa regi och Bästa kvinnliga huvudroll.

Höstens program ser då ut så här:
Onsdag 20/10 kl 18.00 Årsmöte i Torslanda Filmstudio för 2020 (ingen anmälan behövs)
kl 19.00 WOMAN AT WAR
Onsdag 10/11 kl 19.00 CORPUS CHRISTI (NY)
Onsdag 1/12 kl 19.00 NOMADLAND (NY)

Vi uppmanar er att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd om försiktighet efter slopandet av restriktioner och även de särskilda som riktas till icke fullvaccinerade.
Biosalongen rymmer 195 sittplatser till oss dryga 100 medlemmar, så vi uppfattar att det ska gå bra att sitta glest.

Styrelsen har tidigare beslutat att inte bjuda in några gäster till filmvisningarna i höst då det varit svårt att planera med tidigare restriktioner och en ev nödvändig uppdelning i två grupper.
Till vårens visningar återkommer gästerna. Ni är däremot välkomna att mingla och fika i Vingens café från kl 18.00, innan filmvisningarna.

Tidigare medlemmar betalar inget för höstens filmvisningar. Har ni inte medlemskortet kvar finns ni ändå i medlemsregistret.
Vi har fått förfrågningar från en del personer som önskar medlemskap.
Till dessa kommer vi att sälja ett 3-gångs medlemskort för 210 kr på Vingen onsdag 20/10 kl 16-18, swish eller kontant.

Välkomna!
/Styrelsen Torslanda Filmstudio

ONSDAG 20/10 WOMAN AT WAR
Filmens handling kretsar kring Halla som har börjat få misstänksamma blickar - kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som beslutat sig för att förstöra Islands ekonomi och infrastruktur? Samtidigt som Halla förbereder sig för en omfattande sabotageoperation mot aluminiumindustrin får hon veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina har godkänts. Nu måste hon välja sin väg.
Island, Frankrike, Ukraina 2019. Längd 1:41

ONSDAG 10/11 CORPUS CHRISTI
Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana. Polen 2020, längd 1:55.

ONSDAG 1/12 NOMADLAND
Fern, en kvinna som efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället, som en modern nomad. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet i västra USA.
USA 2020, längd 1:48